CALCIUM-AKG

CALCIUM-AKG

Код на продукта:CALCIUM-AKG
Наличност:В наличност
Цена: 78,00 лв.
  • Благоприятства дълголетието
  • Подобрява здравословното състояние на по-възрастните хора
  • Оказва благоприятно въздействие върху епигенома
  • Позволява гъвкавост на метаболизма
  • Подобрява здравето на митохондриите

Алфа-кетоглутаратът (AKG) e малка молекула, която се произвежда естествено в организма. С напредване на възрастта нивата на АKG постепенно намаляват. Проучванията показват, че калциевият алфа-кетоглутарат (CaAKG) спомага за увеличаване на продължителността на живота и намалява с до 40 % редица свързани с възрастта проблеми.

АKG действа благоприятно върху различни механизми на стареенето (като епигенетична и митохондриална дисфункция). Епигеномът е сложният молекулярен механизъм, който определя кои гени се включват или изключват. Колкото повече остаряваме, толкова повече се нарушава регулацията на епигенома. Така някои гени, които би трябвало да са „мълчаливи“, се включват, а други гени, които би трябвало да са активни (например гените за защита от рак), се изключват. Тази епигенетична дисрегулация е една от причините за стареенето. TET е важен ензим, който може да препрограмира епигенома до по-младежко състояние. Този ензим се нуждае от алфа-кетоглутарат, за да функционира правилно.

Алфа-кетоглутаратът е източник на енергия за митохондриите. Освен това AKG е в основата на метаболизма на въглехидратите и аминокиселините. В процеса на стареене, клетките губят своята гъвкавост при превключването между въглехидрати и аминокиселини за производство на енергия. AKG може да помогне на клетките да поддържат тази метаболитна гъвкавост за по-дълго време.

AKG активира AMPK – важен превключвател на метаболизма и дълголетието. AKG играе роля и в поддържането на здравето на стволовите клетки.

Алфа-кетоглутаратът помага за детоксикацията на организма от амоняк. Амонякът е отпадъчен продукт от метаболизма на протеините, който има тенденция да се натрупва в организма и в по-големи количества е токсичен. 

Учените са на мнение, че калциевият алфа-кетоглутарат е значително по-добрата форма и предлага допълнителни ползи в сравнение с алфа-кетоглутарата. Една от причините за това е, че CaAKG се абсорбира и освобождава по-бавно и така има по-дълго действие в организма.

CaAKG може да се използва за възстановяване на нормалната концентрация на калций в кръвта. Той свързва излишния фосфат и го изхвърля като отпадъчен продукт, като възстановява нормалния баланс на калций и фосфор в организма.

Калциевият алфа-кетоглутарат намира приложение като суплемент за бодибилдъри, при които нивото на калций често е ниско поради високия прием на протеини. Освен това, тъй като AKG служи като гориво за митохондриите, той може да осигури повече енергия и издръжливост.

CaAKG участва и в производството на колаген, може да намали фиброзата и по този начин играе роля в поддържането на здрава и млада кожа.

 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър